Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Megoldásaink  
Perifériák

Személy-, munkagép- és munkafolyamat azonosításra szolgáló adatbeviteli és azonosító perifériák az Atlas gépkocsi modulhoz.

 

GOMBOS SZEMÉLYAZONOSÍTÓ MODUL (iButton)

Gépjárművezetők azonosítására szolgálhat egy kis kulcstartóra akasztható gomb, melyet az azonosításhoz hozzá kell érinteni egy, a gépkocsi modulhoz illesztett vevőegységhez. Ez a vevőegység lehet egy önálló kisméretű doboz a műszerfalon, amely össze van kötve a gépkocsi modullal, vagy beépítve kérhető a későbbiekben részletezett Display és analóg munkafolyamat kiválasztó perifériákba.

Adatlap (Gombos személyazonosító modul)

KÁRTYÁS SZEMÉLYAZONOSÍTÓ MODUL (Tiris)

Gépjárművezetők, munkagépek azonosítására szolgálhat egy kis kártya, amelyet az azonosításkor elég csak közel tartani egy a gépkocsi modulhoz illesztett vevőegységhez. Ez a vevőegység egy önálló kisméretű doboz, a műszerfalra szerelve, és természetesen összekötve a gépkocsi modullal. Ha a kártyával gépjárművezető kívánja azonosítani magát, akkor csak oda kell tartania a vevőhöz, ha pedig a kártyával egy munkagépet szeretne azonosítani, akkor a vevőegységen levő gombot kell lenyomnia, miközben a kártyát odatartja.

Adatlap (Kártyás azonosító modul)

DISPLAY MODUL

A Display modul egy kétsoros kijelzővel, egy numerikus billentyűzettel és néhány funkcióbillentyűvel ellátott adatbeviteli eszköz. Tipikusan a műszerfalra szerelhető fel, és összeköttetésben áll a gépkocsi modullal. Ez a modul lehetőséget ad arra, hogy vezető, munkagép és munkafolyamat azonosítást végezzünk PIN kódok segítségével. Egyedi kérésre egyéb numerikus adatok bevitelére is felhasználható (pl. munkalap szám), vagy kiegészíthető iButton olvasóval stb. A Display modul a bevitt adatokat mind átküldi a gépkocsi modulnak, amely rögzíti és továbbítja ezeket.

Adatlap (Display modul)

ANALÓG MUNKAFOLYAMAT VÁLASZTÓ

Ez egy tekerőgombbal ellátott kis doboz, melyen a kapcsolóval 12 különböző állapot közül választhatunk ki egyet. Tipikusan munkafolyamat azonosításra használatos. Kiegészíthető iButton olvasóval, így személyazonosításra is alkalmazható. A műszerfalra szerelhető, és természetesen ez is összeköttetésben áll a gépkocsi modullal, amely ütemesen rögzíti a tekerőgomb épp aktuális állapotát.

Adatlap (Analóg munkafolyamat választó)

DIGITÁLIS MUNKAFOLYAMAT VÁLASZTÓ

Az analóg munkafolyamat kiválasztóhoz hasonló periféria, azonban az állapotok száma legfeljebb 100, a felhasználó igénye szerint beállítva. Az személyazonosításra szolgáló iButton olvasó alapkiépítésben része. Az épp kiválasztott kód a gomb feletti, nagy méretű hétszegmenses kijelzőn olvasható.

CAN-FMS BUSZOS ILLESZTŐ

Közepes és nagy tehergépjárműveken gyárilag vagy utólagosan kialakított FMS(Fleet Management System) csatlakozón megjelenő adatokat köti be rendszerünkbe. Ilyen adatok lehetnek például: motor fordulatszám, üzemanyagszint a tartályban, pillanatnyi fogyasztás, összes fogyasztás, összes megtett kilométer, fék használata, tengelykapcsoló használata, tengelyterhelés, vezető azonosítója és munkájának állapotai.
Belső gyorsulásmérője segítségével információt adhat a jármű kezeléséről: a gyorsítások, fékezések intenzitásáról, kanyarodáskor fellépő oldalirányú gyorsulásról, jellemezve ezekkel a sofőr vezetési stílusát. Az említett paraméterek rögzítése a munkák további, még precízebb dokumentálását segíti. Ráadásul ezek az adatok egy esetleges baleset kapcsán az eseményhez vezető körülmények és okok feltárásánál hasznos alapként szolgálhatnak.

Támogatja a Joomla!. Valid Valid XHTML 1.0 and Valid CSS .