Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Technológia  
Munkafolyamat azonosítás

Számos felhasználási területen válhat szükségessé az egyes munkafolyamatok egymástól való elválasztása, megkülönböztetése és azonosítása. Ilyen munkafolyamat lehet egy szállítmányozási cég esetén az állásidő, a pihenőidő, a be- és kirakodás, maga a fuvar kiszállítása, vagy az üres út. Mezőgazdaságban a legalapvetőbb megkülönböztetni való a táblák megközelítése és a tényleges munkavégzés, valamint az esetleges pihenőidő. Szintén fontos még a járműmodul bemeneteire nem köthető információk rögzítése, mint például a traktorra felszerelt munkaeszköz típusa (eke, borona, fűkasza, rendsodró, permetező, trágyaszóró stb.), vagy a kombájnra épp rögzített betakarító eszköz (különböző szélességű gabona vágóasztalok vagy kukorica adapterek stb.).

Egyszerűbb esetben elegendő egy ún. analóg munkafolyamat-kiválasztó beszerelése, mely 12 különböző folyamat vagy eszköz megkülönböztetését teszi lehetővé. Ennél komplexebb felhasználási területekre a Display modult javasoljuk, mely testreszabott menürendszerével nagyobb számú választási lehetőséget biztosít egyéb funkcióin kívül. Ezekről az opcionális bővítő eszközökről a Perifériák lapunkon olvashat részletesebben.

A jármű fedélzetén rögzített munkafolyamatokhoz a WayQuest programban felvehető az adott munkafolyamathoz tartozó munkaeszköz és művelési szélesség, amiből a program ki tudja számolni a megművelt terület nagyságát. Szintén felvihető az egyes munkafolyamatok költsége az bérmunkák elszámolásához, illetve a folyamat üzemanyag normája, mellyel később összevehető a tényleges fogyasztás.

 

 

 

 

Támogatja a Joomla!. Valid Valid XHTML 1.0 and Valid CSS .